Как услугата лазерно рязане увеличава вашата производителност

В сърцето на всеки успешен бизнес е страхотен продукт. И за да получите страхотен продукт, трябва да започнете с най-доброто оборудване.

Ние от Лазер Мастър разбираме, че най-добрите лазерно изрязани метални детайли ще се получат от най-съвременен, високоскоростен файбър лазер – така че това е, с което разполагаме.

NIKO Fiber Laser 3015NK е за лазерно рязане това, което е Майк Tайсън в бокса, това, което е Мерцедес-Бенц при колите, или това, което е Стефка Костадинова при високия скок. Това е най-доброто от този вид.

Преди да навлезем в това какво може да направи FL-3015NK, нека поговорим за някои от основните положения на лазерното рязане. Ако тепърва научавате за лазерното рязане и проучвате някои от възможностите му, ето кратко въведение в някои от различните методи:

Плазмено рязане

Най краткото обеснения е това – смес от газове се комбинира с топлина, за да се създаде йонна, електропроводима плазма. След това плазмата преминава през дюза, която пробива материала, за да го разреже. Плазмените резачки могат да режат широка гама метали, включително стомана, неръждаема стомана, месинг и мед.

Плазменото рязане съществува от 50-те години на миналия век. Въпреки че технологията е малко по-стара, плазмените резачки все още се използват широко днес. Намаляването на размера и цената на оборудването направи плазменото рязане достъпно за всички – работилници и любители могат да използват тази широко достъпна форма на рязане в своите по-малки работни места.

Плазмено рязане

Недостатъците на плазменото рязане са именно неговата бързина и точност. Въпреки че все още е чудесен вариант за по-малките фирми, по-големите производители се нуждаеха от по-бързи и по-точно изрязани детайли.

Лазерно рязане

В ранните дни на лазерното рязане (около 1980 г.) лазерите, използвани за рязане, бяха направени от газ. Тези Co2 лазери бяха въведени за рязане на по-меки материали като дърво, акрил, гума или дори корк.

Co2 лазерите могат да режат някои метали, но производителите бяха наистина ограничени по отношение на видовете метали, както и дебелините, от които могат да режат. Скоро лазерите с оптични влакна (известни още като файбър лазери) бяха представени на пазара и задоволиха нуждите на всички за рязане на метал.

Лазерите с оптични влакна са най-новият и най-голям напредък в света на лазерното рязане. Те режат 5 пъти по-бързо от CO2 лазерите, енергийно ефективни са и имат лека поддръжката. Цялостната ефективност на работата на файбър лазер срещу Co2 лазер може да ви остави значителна част от ресто, която или да използвате за закупуване на нова кола, или да прехвърлите тези спестявания на вашите клиенти.

Лазерно рязане

Ето защо оптичният лазер NIKO - 3015 е един от най-добрите за бизнес

Като модел от трето поколение, тази машина е щателно проектирана, за да минимизира своите компоненти и да опрости своя дизайн. Резултатът? Превъзходна машина спрямо своите предшественици. Ето някои от характеристиките, които поставят този лазер в собствен клас:

Безопасна работна среда

  • Затворен дизайн със защитна функция за машината и нейния оператор;
  • Прозорец за наблюдение на работния процес от специално предпазващ очите материал по европейски CE стандарт;
  • Газовете, образувани при рязане се филтрират и околната среда остава защитена

Платформа за подаване на листов материал

  • Движеща се платформа за обмен между нарязания и следващия метален лист;
  • Автоматизира работния процес без загуба на полезно деиствие на лазерната машина;

Трето поколение носеща греда от авиационна алуминиева сплав

  • Тази основна част на лазерната машина е произведена от материал, отговарящ на стандарти от аерокосмическата индустрия.. Авиационният алуминий има редица предимства: дългосрочна издръжливост, леко тегло, устойчивост на корозия, антиоксидация, както и ниска плътност, която значително увеличава скоростта на обработка на листовия материал.

Автоматично  фокусиране

  • Софтуерът автоматично настройва фокусиращата леща, при изработката на перфорорации и изрязването на детайли от материал с различна дебелина. Автоматичното фокусиране предпазва от фактора човешка грешка и води до завишена производителност и прецизност.

Задвижване и прецизност

  • Точността на позициониране на машинния инструмент може да бъде 0.02mm и ускорението на рязане е 1.5G.

Екипът на LaserMaster.bg

Екипът на Лазер Мастър е горд и развълнуван да предложи тази технология на големи производители и дори на по-малки работилници, цехове и любители. Характеристиките на FL-3015NK осигуряват наистина безпроблемна работа, чиито ползи се предават директно на вас, клиента (а не за закупуване на нова кола). А най-доброто от всичко е, че Лазер Мастър може да изреже вашите части бързо, например, много бързо – по-бързо, отколкото другите могат да ви дадат оферта.

Вземете оферта за по-малко от минута на app.LaserMaster.bg