Подготовка на текст за лазерно рязане в Inkscape

Тук ще ви покажем как да подготвите текста си за лазерно рязане в Inkscape.

Харесва ли ви лазерно изрязан текст? Няма проблем. Ще ви научим как да преобразувате текст във векторни форми и да създавате мостове за обърнат текст, така че вашият текст да излезе от лазера и да изглежда толкова страхотен, колкото сте си го представяли.

Подготовка на текст за лазерно рязане в InkScape

Преобразуване на текст във вектор

Това е по-лесно, отколкото звучи. Ще изберете целия си текст, отидете в менюто Path и щракнете върху Object to Path или натиснете CTRL+Shift+C. След това вашия текст трябва да се е преаобразувал във вектор. В този момент трябва също да видите векторни точки или възли около краищата на вашите букви.


Подготовка на текст за лазерно рязане в InkScape

Създаване на мостове за обърнат лазерно изрязан текст

Ако трябваше да изрежете всяка буква поотделно, това, което имате тук, щеше да е готово за работа. Въпреки това, ако искате да промените шрифта си, ще загубите дупките във вашите букви (O, P, B, A и т.н.). Можете да поправите това, като създадете връзки или мостове на буквите.

Има няколко начина да постигнете това. Ще разгледаме един метод с помощта на Булевите операции в менюто Path. Начертайте правоъгълник с инструмента Rectangle (F4), където искате да бъде вашият мост. В този пример с логото LaserMaster.bg ще поставим правоъгълници на всикчки букви, които се нуждаят от мостове.


Нещо, което трябва да имате предвид, когато създавате мостове за вашия текст, е минималният размер на частта за лазерно рязане. Вие ще искате вашите мостове да са поне 50% от дебелината на материала , от който режете. Ако режете от 2 мм алуминий, например, ще искате вашите размери на мост и линия да бъдат 1 мм.


Сега, като използвате инструмента за редактиране на пътя по възли (F2), изберете една от буквите, в които искате мост, и правоъгълника, който току-що сте направили. Отидете отново в менюто Path . Този път изберете Difference (Пазлика). Това ще отреже долния обект по пътя на горния обект. С други думи, ще изреже правоъгълника от вашата буква.

Повторете този процес за всички допълнителни мостове, от които се нуждаете във вашия текст.




Следващата ви стъпка е да създадете формата, от която искате да изрежете обратния текст. Ще използваме обикновен правоъгълник за този урок. Начертайте своя правоъгълник около текста с помощта на инструмента Rectangle (F4).

Ще искате вашият правоъгълник да е под буквите за следващата стъпка. Изберете своя правоъгълник, отидете в менюто Object и изберете Lower to Bottom (End).

Изберете своя правоъгълник, отидете в менюто Object и изберете Lower to Bottom (End).

Използвайки инструмента за редактиране на пътя по възли (F2), изберете всяка буква и вашия правоъгълник. Сега се върнете в менюто Path . Този път изберете Exclusion (Изключване) (CTRL + ^). Това ще изреже буквите от правоъгълника отдолу.


Този път изберете Exclusion (Изключване) (CTRL + ^). Това ще изреже буквите от правоъгълника отдолу.

Можете да видите буквите така, както изглеждат изрязани от вашия правоъгълник/форма. Сега знаете как да подготвите текст за лазерно рязане в Inkscape!

Можете да видите буквите така, както изглеждат изрязани от вашия правоъгълник/форма. Сега знаете как да подготвите текст за лазерно рязане в Inkscape!

Съвети за проектиране на детайли за лазерно рязане


Започрнете своя проект днес. Конфигурирайте вашите детайли за лазерно рязане сега!

Спестете време и усилие, като получите незабавна оферта за вашите лазерно изрязани части. Сравнете цени между различни материали, дебелини и количества и улеснете екипът или клиентите си при избора на правилната опция, според конкретните изисквания.