Подготовка на текст за лазерно рязане

Подготовка на текст за лазерно рязане

Лазерното рязане е чудесен начин да покажете вашето лого, цитат за стената или името на дъщеря ви върху огърлица. Преди да ни изпратите всички тези красиви типографски елементи, има някои неща, които трябва да имате предвид.

Текстът трябва да бъде преобразуван във вектор

Преди да експортирате файла си, не забравяйте да конвертирате целия си текст във вектор. Тази функция има различни наименувания в зависимост от програмата, която използвате. В Illustrator го наричат ​​Create Outlines , в Corel се нарича Convert to Curves, в Inkscape се нарича Object to Path. Това една и съща функция с различни имена. Идеята е, че тя променя вашия текст от редактируем шрифт в група форми. Имайки това предвид, това е една от последните стъпки, преди да експортирате файла си. След като текстът ви бъде преобразуван, вече няма да можете да го редактирате като текст.

Текстът трябва да бъде преобразуван във вектор

След като вашият шрифт бъде преобразуван, ще трябва да обмислите как се използва. Самостоятелни букви или букви изрязани в повърхност. Когато обръщате буквите си (негатив) или ги изрязвате от фигура, вашата буква сега се превръща в дупка. Не можете да изрежете дупка от дупка.

Създайте мостове за обърнат текст

Създайте мостове за обърнат текст
Текстът трябва да бъде преобразуван във вектор

Ще трябва да създадете мостове за всички букви от типа А, В, Д, О и т. н. По принцип вие ще превърнете вашия шрифт в шаблон. Всички сме виждали шаблонни букви. Всички те имат мостове, които свързват дупките в буквите с пространството около тях. Също така можете да намерите шаблонен шрифт, който да използвате , или можете да създадете свои собствени мостове. Щракнете върху тук за инструкции с InkScape.

Създайте мостове за обърнат текст

Съвети за проектиране на детайли за лазерно рязане


Започрнете своя проект днес. Конфигурирайте вашите детайли за лазерно рязане сега!

Спестете време и усилие, като получите незабавна оферта за вашите лазерно изрязани части. Сравнете цени между различни материали, дебелини и количества и улеснете екипът или клиентите си при избора на правилната опция, според конкретните изисквания.